MEMBER'S

Monday, December 17, 2012

MELAYU TAK SEDAR DIRI SALAHKAN TUNKU AZIZ BILA TIDAK DIPILIH DALAM (CEC) PARTI DAP

Konsep Malaysian Malaysia yang diperjuangkan oleh DAP dengan takrifan kesamarataan hak tanpa mengambil kira realiti dan sejarah negara tampak gagal diterjemahkan melalui keputusan pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) semalam.
Keputusan yang diumumkan itu nyata memberikan tamparan hebat kepada ideologi Malaysian Malaysia yang dipelopori oleh DAP sejak sekian lama.

Calon tersingkir, bekas Ahli Jawatankuasa DAP Pulau Pinang, Zulkifli Mohd Noor berkata kekalahan kesemua lapan calon Melayu pada pemilihan parti itu untuk 20 jawatan tertinggi itu menunjukkan perwakilan masih gagal memahami konsep sebenar Malaysian Malaysia.

Beliau turut menegaskan konsep dan ideologi 1Malaysia Barisan Nasional (BN) lebih mudah diterima oleh parti-parti komponen dari segi amalan dan partikaliti.

Menurutnya, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tampak lebih berjaya menerapkan unsur-unsur 1Malaysia yang diperkenalkan setelah mengambil-alih tampuk pemerintahan negara.

Beliau bagaimanapun tidak menolak kemungkinan perletakan jawatan Naib Pengerusi Tunku Aziz Ibrahim menyebabkan perwakilan dari kaum Cina sukar dan serik untuk memberi laluan kepada pemimpin-pemimpin  Melayu lain.

"Kita boleh melihat dengan jelas lapan pemimpin Melayu yang berkaliber, satu pun tak boleh masuk sebab perwakilan sudah fikir kerusi kalau kita beri kepada orang Melayu mungkin akan rosak kedudukan orang Melayu,” katanya yang turut pernah menjawat jawatan Naib Pengerusi parti.

1 comment:

 1. Agenda Palsu Muhyiddin - Pemuda & Puteri UMNO rela dibodohkan

  ~ BUKTI 1 ~

  ~ BUKTI 2 ~  UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap memilih jadi bodoh?

  2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...

  ~ BUKTI 1 ~

  ~ BUKTI 2 ~

  ~ BUKTI 3 ~

  ~ BUKTI 4 ~

  Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

  Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

  Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

  ~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

  Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

  Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...

  ReplyDelete