MEMBER'S

Monday, October 11, 2010

TRANSFORMASI UMNO / BN


UMNO dan BN pasti kembali disokong majoroti orang Melayu jika ia kembali kepada perjuangan asalnya demi agama, bangsa dan negara iaitu dengan membersihkan identitinya daripada pemimpin yang korup, gila kuasa,sombong, bongkak, tidak bermaya dan panaskan kerusi sahaja.

Dato Seri Najib sebagai Presiden UMNO dan juga Pengerusi BN mesti lebih jelas tentang perjuangannya untuk orang Melayu kerana situasi politik Malaysia amat mudah diyakni jika UMNO kuat atas sokongan orang Melayu, maka kaum-kaum dan parti komponen BN lain juga akan turut kembali menyokong BN kerana mereka mahu kerajaan yang kuat dan dapat menjamin keamanan dan peluang mereka mencari makan dan membuat kekayaan.

Maka sudah sampai ketikanya PM melihat kepada kabinetnya yang dewasa ini dipenuhi para "have-beens" yang tidak lagi bermaya dan berinitiatif. Menteri era
Abdullah dan Mahathir yang tidak lagi berdaya maju dan dicemari dakwaan korupsi perlu segera dikeluarkan.

Dato Seri Najib harus berani menaikkan pangkat pemuka-pemuka muda yang berwibawa ke taraf menteri dan menteri besar seperti Mahathir melantik beliau MB Pahang pada usia sekitar 30 tahun sahaja. Kabinet Najib yang dipenuhi menteri era Mahathir dan Abdullah perlu ditransformasi supaya memberi nafas dan situasi bari politik Negara.

1Malaysia, Model Baru Ekonomi dan transformasi tidak bermakna kalau kaum majoriti Melayu dan Bumiputra terus terpinggir dan melarat di bumi senddiri. Social justice erti memjamin kesejahteraan majoriti rakyat tanpa mengira kaum. Kebetulan majoriti umat Malaysia adalah Melayu dan Bumiputra.

2 comments:

  1. Harapan kita orang UMNO benar-benar sedar dan kembali kelandasan perjuangan sebenar.DS Najib telah membuka pintu buat kita semua...

    ReplyDelete
  2. kita mempunyai harapan besar ada transform. blog sdr telah lama dipautkan ke http://melayurayadaily.blogspot.com. selamat berjuang.

    ReplyDelete